Ozonowanie żywności jako nowoczesne rozwiązanie na rynku spożywczym

Systemy Mobilnej Dezynfekcji Hal i Pomieszczeń oraz Systemy Kontrolowanej Atmosfery Ozonowej KAO oferowane przez markę Ozon Food to urządzenia nowoczesne, mające wiele funkcji oraz maksymalnie wydajne. W tych zakładach, w jakich mogą znaleźć się certyfikowane przemysłowe systemy ozonowania i instalacje można oczekiwać doskonałych efektów. Systemy Mobilnej Dezynfekcji Hal i Pomieszczeń umożliwiają dezynfekowanie, utlenienie oraz nie dopuszczają do wydatków ponoszonych na chemię. Aby mobilne urządzenia z tej kategorii działały, wystarczy je podłączyć do prądu. Mając taki system nie trzeba już angażować licznych pracowników.

Można również zapominać o stosowaniu niebezpiecznej chemii. Maszyny bardzo dobrze sprawdzają się w: systematycznej dezynfekcji hal oraz pomieszczeń, dezynfekowaniu linii technologicznych, dezynfekcji skrzynek i pojemników, a także w zastosowaniach niestandardowych, ze względu na ich przenośność. Co istotne, nie będzie mowy o żadnych odpadach, ponieważ ozon rozpada się do tlenu. Systemy Kontrolowanej Atmosfery Ozonowej KAO wykorzystuje się z kolei na halach oraz w busach dedykowanych do przewozu żywności.

Trzeba mieć na uwadze, że wartość użytkowa wyrobów jest taka, pod jakiej postacią dojedzie do konsumenta. Wobec czego warto skorzystać z urządzeń działających kompleksowo, maksymalnie nowoczesnych i bezpiecznych. Korzystając zaś z instalacji udostępnionych na halach można oczekiwać lepszego zapachu, posmaku i wyglądu produktów. Zneutralizowane zostaną także różne drobnoustroje. Wytrzymałe urządzenia sprawdzą się w każdych warunkach. Można korzystać z nich w prosty sposób, szczególnie gdy przejdzie się przez szkolenie przygotowane przez zakład. System dla każdej firmy opracowany jest indywidualnie. Każda instalacja będzie przystosowana do tego, co jest niezbędne w danym zakładzie i czego wymaga załoga.

Powiązane publikacje

Dodaj komentarz